Загатка со кибрит

Померете само едно шкорче за да добиете квадрат 

Деновиве низ интернетот вирално се прошири интересна загатка за размислување и ретко кој може да ја реши од прва. Решението е прилично едноставно, но ретко кој го погодува. Ова е интересен начин да се докажувате со вашите пријатели. Пробајте да го најдете решението сами, а ако не успеете, на крајот од постот е објавено видеото со одговорот.

Потребни ви се 4 шкорчиња
Поставете ги на овој начин:
Направете форма на крст од четирите шкорчиња. Правилото е следно: може да се помрдне само едно шкорче и притоа решението да биде во форма на квадрат.

Обидете се да ја решите загатката сами, а ако не успеете погледнете го видеото подоле…